Kedves ételem: A cékla

Először is elnézést mindenkitől, aki olvassa a blogom, hogy eltűntem egy időre – meglepő és nagyon kedves, hogy ebben a viszonylag zsúfolt időszakban mennyi aranyos ember írt, köszönöm! Elköltöztem, munkát és sulit váltottam, szóval az elmúlt fél évem nem volt uncsi, és még előttünk áll egy építkezés, szóval ezután sem lesz az 🙂 Nem bánom, csak emiatt ez háttérbe szorult, ezért elnézést. DE.

Amióta így felpörgött az amúgy nyugis életem, azt vettem észre, hogy egyfolytában céklát zabálok. Céklachips, sült cékla, céklalé stb. Kezdett érdekelni, hogy ez vajon miért van és nagyszerű dolgokat találtam erről a kis lila csodáról.

Ez a zöldség jobban ellát energiával a reggeli kávédnál, tele van antioxidánsokkal,  A, B és C vitaminnal, jóddal, kálciummal, káliummal, magnéziummal, rézzel és vassal. A májat is tisztítja, regenerál. Az erőnlétet is javítja, szóval sportolók hajrá. Mivel bazi magas az antioxidáns tartalma, így a bőrödnek is csodaszer, pattanások, ráncok ellen.

termalfurdo_cekla_1

My dear food: Beetroot

Okay so first of all I’m sorry that i haven’t post for a long time, but thanks for the many nice words! In the last half year many things happened to me, i moved, i switched school and work and there is a big construction before me, so it’s still not over but i don’t mind, I just haven’t got the time for this. BUT.

As my calm life went a little busy i’ve noticed that almost all I eat was beetroot. Beetroot chips, beetroot juice, roasted beetrooot etc. This little magical vegetable started to interest me and I found a whole lot of good things about it: it’s full of antioxidants, Vitamin A, B, C, calcium, potassium, magnesium, zinc, iodine, iron and copper. So it’s basically better than your morning coffee, keeps you energetic all day, cleanses your liver, improves your fittness, and it’s even great for your skin because of the bunch of antioxidants. So if you haven’t eaten much of it lately you should.