Kedves D-vitamin

D-vitamin hiányban szenved a legtöbb ember, hiszen sajnos nem vagyunk eleget a napon és elég kevés élelmiszerben található meg. Van a tejtermékekben, tojásban, halfélékben ugyan, de még így is nehézkes a pótlása, pedig igen fontos vitamin. Kisgyermekeknek egyenesen kötelező szedni, hiszen a csontfejlődésben van a legfontosabb szerepe, de az immunrendszeredet is nagyban segíti. Továbbá fiatalító hatása van, segít megelőzni a rákot. Összeszedtem pár tippet, mivel tudod minél hatékonyabban pótolni az életedben, főleg most, hogy kevesebb a napsütéses órák száma.

 

 

Dear Vitamin D

Most people suffer from vitamin D deficiency because unfortunately we don’t spend enough time outside when the weather is good. You can find it in milk products, eggs, and fish, but it is still not quite enough. It’s even more important to small children as they play the most important role in bone development, but also help your immune system. It has a rejuvenating effect to help prevent cancer. I’ve come up with a couple of tips how you can add more to your life, especially now that there are fewer sunny hours.

7378777532_0fd3f10c00_b

1, Szóval a legkönnyebben beszerezhető dolgok, amikben előfordul, a tojás, a tejtermékekből a természetes, zsírosabb fajták és a halak, főleg a lazac, makréla, tonhal és a szardínia.

1, So the easiest way to add more vitamin d is the full fat dairy products, eggs, and salmon, mackerel, tinned tuna and canned sardines.

2, Shiitake gomba: ez a csodagomba b-vitaminban is igen gazdag, nagyon sok jó dolog található benne, nem is drága, szóval bártan ajánlom.

2, Shiitake mushroom: Rich in vitamin D and B, shiitakes have antiviral, antifungal and antibacterial properties and are known to reduce inflammation and protect your body against harmful viruses. Yet, these mushrooms can be easily found in supermarkets around the world, so I highly recommend it.

shiitake

3, Narancslé: persze abban van a legtöbb vitamin, amit te magad facsarsz ki, de azért a boltokban kapható 100%-ban is megtalálható.

3, Orange juice: you can find the most vitamins in those you can make yourself, but if you don’t have time, even 100% orange juice has some in it.

Useful-orange-juice

4, Tofu: A szóját sokan nem tartják sokra, pedig tele van aminosavakkal és d-vitaminnal is, segít a koleszterin szintet alacsonyan tartani, így véd a szívbetegségek kialakulásától is, nem utolsó sorban glutén-mentes és alacsony a kalóriatartalma.

4, Tofu: Tofu is derived from soybeans and is a great source of protein as well as containing all the essential amino acids and vitamin D. Tofu is proven to lower levels of cholesterol and decrease the risk of obesity, diabetes and heart disease. What’s more, it is gluten-free  and low calorie.

tofu_720