Pár jó ötlet, ha az élet földhöz vág

Ha éppen az életednek egy nehezebb időszakát éled, vagy csak depressziós vagy már a hidegtől/vizsgáktól/akármiktől, esetleg semmi okod nincs rá, de melankólikusan telnek a napjaid és szeretnél rajta változtatni, akkor alant összegyűjtöttem pár jó ötletet arra, hogy dobd fel a szürke/fehér/bazi hideg hétköznapokat. Ti is adjatok hozzá bármit, amitől jobb kedvre derültök akármikor, hátha másnak is nagy segítségére válik.

Just a few ideas for self-care, when life gets hard

If you’re going through a hard time of your life, or just fed up with the cold/exams/whatevers and you want to be more happy, i just collected a few ideas which can make you – at least they made me – happier on those boring, cold weekdays, so they might help you too, you can add your self-care ideas also in comments, i would love to read them, maybe yours will help others too.

tumblr_oajf19ogjt1rn62pvo1_1280

 1. Menekülj a fürdőbe! Komolyan! Ez az egyetlen hely, ahol valószínűleg senki nem fog zavarni, itt jutnak eszedbe a legjobb ötletek, lecsillapítja az örökké pörgő agyadat is. Veszel egy jó nagy levendulás fürdőt/zuhanyt és máris nem tűnik olyan nyomorultnak minden. / Take a long, hot bath/shower! Seriously, probably no one’s gonna bother you there, so you can relax, it calms your mind also, so you won’t see the world as dark as before.

2. Ölelj meg valakit! Az ölelés endorfint termel, megnyugtat, olyan nincs, hogy nincs kit megölelned, ha más nem egy fát, az is teljesen hatásos, anyukádat, kiskutyádat, kisöcsidet, szerelmedet, nagyidat satöbbi, sokkal jobban fogod magad utána érezni. / Hug somebody! You can always hug somebody / don’t say you can’t/, it’s really good for your health, creates endorphine so you’ll definitely feel better, you can hug a tree, your dog, your mum, your little brother, your love, your grandma etc.

3. Egyél csokit! Erről a csodáról már írtam korábban./ Eat chocolate! I’ve already written about this magic stuff.

4. Írj egy hálalistát! Ha úgy érzed tényleg nagyon szar minden, ülj le fogj egy papírt és kezdj el gondolkozni azon miért lehetsz hálás az életben, nagyon sok dolog teljesen magától értetődő, pedig semmi sem az. Van egy szuper anyukád? Megvan minden végtagod? Teljesen egészséges vagy? Nem kell fáznod a hidegben, mert olyan szerencsés vagy, hogy van nálatok fűtés, vagy egy meleg csizmád/kabátod/kezeslábasod? Na ugye, a lista végtelen. / Write a gratitude list! So everything is shit and you just fed up, then sit down grab a paper and a pen and write down what are you grateful for. Are you healthy? Is your mum the best person in the world? Do you have both legs and arms? See?

5. Mozogj! Oké, ki akar futni -20 fokban, DE ha van egy ugrálóköteled/hullahopp karikád, használd, vagy csak táncolsz a szobában a kedvenc zenédre, máris érezni fogod a hatását, ugyanúgy működik, mint az ölelés, endorfint termel. /Get up! So it’s too cold for a run? Then dance in your room for your fave music, go for a walk, use your skipping rope or just jump around in the house, you’ll instantly feel better i promise.

6. Hallgass zenét! Vedd elő a kedvenc zenéidet, kikapcsol, engem mindig jobb kedvre derítenek. / Listen to your fave music! Really relaxing, makes your mood much better.

tumblr_ohwlc7yumc1sgn87so1_1280