Mitől leszel Vasember?

A vashiány egy nagyon aljas dolog, ugyanis amíg nem vagy nagyon durván vashiányos, addig “csak” fáradt vagy, lehangolt, semmihez sincs kedved, szédülsz ilyesmik, ami persze nem kellemes, de nem is tulajdonít neki akkora jelentőséget az ember, pedig a vas elengedhetetlen ahhoz, hogy a vér oxigén ellátása jó legyen. Hogy ezeket elkerüld nem kell semmi extrát csinálni, csak az alant felsorolt dolgokból kicsivel többet fogyasztani és máris energikusabb leszel, több mindenre jut erőd majd, úgyhogy hajrá.

 

What makes you an Ironman?

The absence of iron is very tricky, because you don’t really feel sick – unless you’re missing a lot – just tired or you’re having headaches a lot but nothing serious. Iron is an essential mineral that is important for healthy red blood cells, the cells that carry oxygen throughout your body. To avoid the absence of it, and to feel more energetic you only have to eat more of these things, so you don’t have to do a lot for your health, but it’s really worth it.

plantfoodsrichiniron

Spenót: Jó hír, hogy most van a szezonja, nem drága és kb mindenbe belerakhatod, ha éppen a főzelék nem a kedvenced.

Spinach: Good news that it’s not expensive and you can add it to almost everything.

Lencse: Ez is olcsó, viszont annál több ásványi anyagot tartalmaz, mindegyik fajtája szuperegészséges, egy kis tányérnyi lencsefőzelék már 4 gramm vasat tartalmaz, úgyhogy csak bátran.

Lentils: Every sort of it is super healthy, nutrient-rich, even a small bowl of it contains about 4mg of Iron.

Borsó: A borsó külön kedvenc, ugyanis amellett, hogy sok benne a vas kb csak fehérje, úgyhogy ezt aztán tényleg zabálhatsz bármikor bármilyen formában.

Peas: Peas are my favorite because it’s full of protein too – besides Iron – so you can eat it anytime you want.

Mandula: A mandula elég drága, viszont nem kell belőlle sok, tele van kálciummal és vassal, tejként is ajánlom.

Almond: It’s a bit expensive, but you don’t have to eat much to get healthier, it’s full of calcium too.

Screen-shot-2012-09-08-at-7.16.48-PM