Hogyan étkezz egészségesebben és pénztárcakímélően

Mostanában nagyon divatját éli az egészséges táplálkozásra törekvés, ami szerintem tök jó, csak sajnos nálunk még mindig ezek a dolgok a legdrágábbak, nem is lehet őket akárhol beszerezni, szóval macerás. Aki szeretne ezen a szintjén az életének javítani, de nem áll rendelkezésére annyi pénz/idő, amiből gondolkodás nélkül meg tudná valósítani ezt, annak adok pár hasznos ötletet, amit nagyon kevés energia és pénz ráfordításával is meg lehet valósítani, cserébe több vitamin és nagyobb tápanyag jut a csudás szervezetébe.

Vegyél fagyasztott zöldséget: nem kerül sokba, és el tudod raktározni akár hónapokra is, plusz nem rosszabb, mint a friss, sőt valamelyikben több tápanyag van, hiszen frissen van fagyasztva, míg a “friss” zöldségek órákat, napokat is állhatnak mire a boltba érnek.

Készítsd el a saját ételed: Ez külön stresszoldó is, de ha saját magad készíted el például a reggeli turmixod vagy bármit sokkal kevesebbszer fog akármilyen gyors kajára, péksütire ráfanyalodni.

Egyél kevesebb húst: A jó minőségű hús drága, ez tény. Arról nem is beszélve, hogy nagyon lelassítja az anyagcseréd, mert sokkal nehezebben emészted meg. Ha meg a protein beviteledtől tartasz, egyél sok babot, cukkinit, fehérrépát, brokkolit stb. A legtöbb bolti nagyüzemi húsban úgysem találsz sokat sajnos.

Igyál tisztított csapvizet: Ugye eszedbe se jut mennyit költesz ásványvízre? Pedig elég csak egy otthoni víztisztító kanna és ugyanolyan, ha nem jobb minőségű vizet kapsz belőle. Plusz a műanyag sem oldódik bele a vizedbe. Ha meg elvinni szeretnéd, javaslom a PBA mentes kulacsokat, ami mondjuk nem olcsó, de csak egyszer kell megvenned, vagy üvegben vidd el

tumblr_static_tumblr_static_bo5d4p2k5i8k0c4ckw008c080_640

tumblr_lxg88nO1BN1qeun3do1_500

How to healthier without some serious money

Nowadays I read about eat healthy, eat clean things a lottt, and it’s generally a great thing, but if you don’t have the money/time for it, can be really frustrating. So I collected a few tips for your everyday life, that you can add and cost almost nothing, but you’ll feel better and be healthier from it.

Buy frozen vegetables and fruits: It contains almost as much vitamins as the fresh ones, even more sometimes. It last longer, if you want. Veggies like broccoli, carrots and celery can be stored in the freezer for several months.

Prepare your own food: Yes, making your food for the next day or even the upcoming week can help take the stress away. Do you ever pull up to that drive-thru window mindlessly ordering food because you couldn’t find anything to eat? Well, prepping your food will help you eat healthy without spending money on fast food that only satisfies you for the moment.

Eat less meat: Meat is expensive even the crappy large-scale ones. Plus your body finds it harder to digest, so you definitely won’t feel better or healthier because of it. And if you’re worried about you protein eat beans, broccoli, zucchini, because you won’t find any in large-scale meat.

Drink tap water: Have you every thought about that how much do you spend on mineral water? All you need is a water purification and a glass bottle.