Hogyan érezd magad jobban

Most, hogy lassan minden szabadságod elfogy, ezzel egyenes arányban a jókedved is, ne akadj ki, hanem próbáld meg betartani ezeket a tök egyszerű jó tanácsokat, és sokkal fittebb és produktívabb leszel a mindennapokban.

Aludj este!

Ezt főleg az éjjeli baglyoknak ajánlom, mint jómagam. Bizonyított, hogy a szervezeted az éjjeli órákban revitalizálja magát, úgyhogy sokkal többet ér, mint egy délutáni szunya.

Írj listát!

Hülyeségnek hangzik elsőre, de a munkahelyeden főleg az ebéd utáni órákban lassulsz be a legjobban, plusz ha a vizuális memóriád sokkal jobb, mint a hallás utáni, akkor szinte kötelező is. Sok nyűgtől fog megszabadítani.

Egyél csokit!

Ez biztos nem csak nekem jó hír, de az étcsokoládéban rengeteg a bőrvédő antioxidáns és a B-vitamin tartalma is figyelemre méltó, úgyhogy ezzel nyugodtan lehet bűnözni.

Énekelj!

Akkor is, ha nem vagy túl jó benne, már is elégettél 150 kalóriát és megtornáztattad a légzőszerveidet és a hangszálaidat. A svédek csoportos éneklőterápiákat tartanak, ugyanis ugyanolyan nyugtató hatása van, mint a jógának.

Fürödj zuhanyzás helyett!

Mivel a fürdés egyben egy rituálé is, sokkal nyugtatóbb hatással van rád, mint egy pár perces zuhany, szánj rá időt és sokkal jobban fogsz aludni.

Nevess sokat!

Ehhez nem kell magyarázat.

 

A few ways to feel better

As you’re running out of your holiday you’re also running out of your good mood, well don’t. If you follow these simple advices, you’ll feel better and more productive every day.

Get a good night’s sleep!

The virtues of getting enough sleep cannot be extolled enough. Not only you feel energized after a good sleep but it’s also the time that the cells in the body do most of their repair work, ensuring you stay fit and healthy.

Write a list!

I am a big fan of writing every single thing i have to do on a piece of paper and then tackling them one by one and rather satisfiyingly, scoring them our with a big permanent marker when they’re sorted. This is very handy for those whose visual memory is better than the auditive one.

Eat chocolate!

Chuck the milk chocolate out and opt for dark chocolate instead. It contains way less sugar, is richer, full of energising B-vitamins, skin-nourishing antioxidants and more. The rawer the cocoa, the better it is for you.

Sing!

Not only does it improve breathing and muscle tone, it’s also thought to burn over 150 calories an hour. Plus a study in Sweden foung that singing in a choir has the same beneficial and calming effects as doing yoga. So all together now.

Have a bath!

The merits of taking a bath over a quick shower  are many, not only does it mean you have to take the time out to relax whilst you sit in it, but studies show that indulging in a nice long bath before bed aids a more restful night’s sleep.

Laugh as much as you can!

No explanation needed.

tumblr_mit3pxKtnJ1qi5f0io1_400tumblr_mrs2c33EBs1s2t2qqo1_500